Palotapahtumia

 • 10.06.2019 Suurpalolta vältyttiin Jalasjärvellä
  Elotecin palovaroitinjärjestelmä teki palohälytyksen kun lypsylinjaston pesuri syttyi tuleen navetan maitohuoneessa.

  Tilan isäntä oli naapurissa käymässä kun palohälytys tuli puhelimeen, jolloin hän joutui kiirehtimään kotiin jossa vaimo oli jo häntä vastassa sammuttimella. Varhaisen hälytyksen ja tilan väen ripeän reagoinnin ansiosta suurpalolta vältyttiin.

 • 24.05.2018 Elotec palovaroitinjärjestelmän ja Salaman-nopea toiminta pelastivat satapäisen lypsykarjan
  Lue lisää Lähitapiolan kotisivuilta

  https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/uutinen/1509552540114

  Les mer
 • 05.02.2013 Vasikat saivat tulen irti Hyryojalla
  Vasikoiden nupoutuksen yhteydessä nupoutusrauta oli ripustettu karsinan seinälle jonka jälkeen poistuttu paikalta.  Vasikat pudottivat vielä kuumana olleen nupoutusraudan karsinan kuivikkeiden sekaan. Tilan isäntä sai palohälytyksen puhelimeen ja huomasi navettaan kiirehdittyään että tuli oli irti. Aspectin varhaisen palohälytyksen ansiosta hän sai alkavan tulipalon pian sammutettua vesiletkun avulla.nupoutusrauta Les mer
 • 05.02.2013 Suurpalo vältetty Kiuruvedellä 29.1.2013
  Elotecin palovaroitinjärjestelmä herätti isännän neljän aikaan aamulla.
  Hän näki palovaroitinkeskukselta että hälytys tuli navetan vanhalta puolelta. Vanhan puolen yhteydessä olevan lämpökeskuksen kattilasta oli lähtenyt takapalo hakevarastoon, ja näytteenottoilmaisin havaitsi navettaan levinneen savun. Isäntä sai palon sammutettua muutamalla vesisangollisella, ja palovaroitinjärjestelmän varhaisen hälytyksen ansiosta selvittiin pelkällä säikähdyksellä.
  Les mer
 • 08.01.2013 Elotecin palovaroitin esti miljoonavahingot - LähiTapiolan turvallisuuspalkinto Mattilan tilalle Nurmoon
  Maatilalle hankittu palovaroitinjärjestelmä esti miljoonavahinkojen syntymisen helmikuussa Jussi Mattilan maitotilalla Seinäjoen Nurmossa. Alkavasta tulipalosta kännykkään tullut hälytys herätti isäntäväen ajoissa. Palopaikalla tehty alkusammutus esti palon leviämisen lämpökeskuksesta navetan puolelle, ja palokunta ehti Peräseinäjoelta paikalle 10 minuutissa hoitamaan loppusammutuksen. Oikeaoppisen toiminnan ja hälytysjärjestelmän ansiosta tilan lähes 100 lehmää ja tuotantorakennukset säästyivät.

  Lisää asiasta täältä: http://www.tapiola.fi/www/Tapiola_ryhma/Lehdistopalvelut/Uutiset/Palovaroitin+esti+miljoonavahingot.htm
  Les mer
 • 14.05.2012 Elotec palovaroitinjärjestelmä päivän pelastajana Tingvollissa
  Les mer