img_1002_enhanced_crop_web

Puutalo kaupungit

Useampi pieni kaupunki norjassa on tunnettu pienistä puutaloistaan ja ahtaista, viihtyisistä kaduistaan. Ikävä kyllä nämä alueet ovat helposti haavoittuvia, ja tulipalo voi nopeasti levitä suurille osille rakennuksista.

Haasteet

Tämän vuoksi on todella tärkeää varhaisella hälytyksellä, mutta perinteinen ratkaisu voi olla haasteellinen toteuttaa näissä olosuhteissa. Esimerkiksi rumat kaapeloinnit vanhassa, kulttuurisuojatussa talossa eivät ole toivottuja, ja voi olla vaikea yhdistää rakennukset toisiinsa saadakseen kokonaisvaltaisen hälytysjärjestelmän.

Elotecin Ratkaisu

Elotec on ottanut vastaan haasteen ja tarjoaa ainutlaatuisen konseptin kokonaisen asuinalueen, ja tiiviimpien puutaloalueiden suojaamiseksi.

Johtava langaton teknologia mahdollistaa täydellisen hälytysjärjestelmän asennuksen, kokonaan ilman kaapeleita, ja joka tekee asennuksesta melkein näkymättömän. Yksiköillä on myös matalaprofiilimuotoilu. Yksityiskohtainen tieto paloalueesta voidaan siirtää suoraan paloviranomaisille, mahdollisimman nopeaa toimenpidettä varten.

Ainutlaatuiset toiminnot antavat asukkaalle mahdollisuuden ohjata oman osan järjestelmästä, ja tämän avulla voidaan välttää turhat hälytykset.
Konsepti on toimitettu esimerkiksi Røros kaupungille, Loshavn Farsundin alueella ja Posebyen Kristiansandissa.

Vuodesta 2004 Elotecin järjestelmä on auttanut välttämään vähintään kolme mahdollista suurpaloa.