Palovaroitin asuinrakennuksessa

Yleiset palovaroitinsäädökset

Mikäli asuinrakennukselle on haettu rakennuslupaa 1.2.2009 tai sen jälkeen, tulee asunnot varustaa sähköverkkoon kytketyillä palovaroittimilla. Palovaroittimia tulee olla vähintään yksi jokaista alkavaa 60m2 kohden, ja vähintään yksi jokaiseen kerrokseen. Suosittelemme kuitenkin että kaikki makuuhuoneet ja poistumisreitit varustetaan palovaroittimilla.

Sarjaan kytketyt varoittimet

Sarjaan kytketyillä palovaroittimilla varmistetaan että kaikki asukkaat huomaavat palovaroituksen, mutta miten voimme paikantaa tulipalon sijainnin sammuttaaksemme sen, kun kaikki varoittimet hälyttävät samaan aikaan?


Elotecin ratkaisu

Elotecilla on tarjota sarjaan kytkettyjä palovaroittimia, ja sekä langallisia Jubilee varoittimia että langattomia varoittimia, joissa on Elotecin patentoima toiminto tulipalon paikantamiseen.

Kaikista järkevin ratkaisu joka on hyväksytty uudisrakennuksiin, on Elotecin Jubilee järjestelmä. Tässä järjestelmässä ainut varmennusparisto sijaitsee keskusyksikössä, joka toimii varmennuksena myös palovaroittimille. Varoittimia voi olla 8 tai 15 kappaletta. Ja koska kaikki varoittimet saavat paristovarmennuksensa keskusyksiköltä, ei tarvita yksittäisen palovaroittimen paristonvaihtoja.

Yhdistelmäjärjestelmä Elotec Ajax on langaton järjestelmä johon on mahdollista liittää palovaroittimien lisäksi myös murtoilmaisimia ja kosteusantureita. Hälytyksen sijainti osoitetaan push viestillä puhelimeen sekä valinnaisella tekstiviestillä.


Langattomasti yhteenliitettävät EO 120  palovaroittimet asennetaan nopeasti vanhempiin rakennuksiin joissa sähköverkkoon kytkentävaatimusta ei ole.