Palotapahtumia

 • 30.08.2022 Elotec vältti palon navetassa Pohjois Pohjanmaalla

  Palo sai alkunsa sähköviasta ja se havaittiin Aspectin varhaisen ilmaisun ansiosta. 70 lehmää sekä navetta, arvoltaan n.1M€, saatiin pelastettua.

  Eläimet eivät loukkaantuneet ja vauriot rajoittuivat pieneen osaan ulkoseinää, tilan väen onnistuneen alkusammutuksen ansiosta.

 • 18.03.2022 Teollisuushallin suurpalolta vältyttiin pohjanmaalla
  Jätekatoksen alla olevan siirtolavan lasikuitujätteet syttyivät vasta useita tunteja työpäivän loputtua itsestään palamaan.Tämä sai katoksessa olevat lämpöilmaisimet laukeamaan ja palokunnan nopeasti paikalle, ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Jätteiden sammuminen varmistettiin täyttämällä siirtolava lumella.
  jatekatos
   siirtolava
  Les mer
 • 25.05.2020 Tulipalo vältetty Reisjärvellä

  Navetan palovaroitinjärjestelmä hälytti toissa talvena aamuyöllä Niinikosken Juhon tilalla joka sijaitsee Köyhänperän kylässä Reisjärvellä. Kun hän tuli ulos navettaan hän näki että kiskoruokkijan laturi oli vikaantunut, syttynyt palamaan ja myös sytyttänyt puuseinän sen takana. 

  Tulipalo saatiin sammutettua ja ellei palovaroitinjärjestelmään olisi ollut niin 1000m2 navetta ja 41 lypsylehmään olisi varmasti menetetty.

  Palovaroittimen ansiosta vahingot jäivät alle 2000€, josta suurin osuus kustannuksista oli kiskoruokkijan laturin uusiminen.

  Les mer
 • 27.04.2020 Elotecin palovaroitinjärjestelmä pelasti 3 robotin navetan Ruukissa

  Suurtilan isäntä sai hälytyksen navetan palovaroitinjärjestelmästä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo. 2 aikaan ja kiiruhti heti tarkistamaan hälytyksen syytä, navetalla hän huomasi että kattovalaisin oli liekeissä.

  Isäntä sai tulipalon sammutettua itse. Hän toteaa että koko navetta olisi palanut ilman palovaroitinjärjestelmää.

  img-20200430-wa0000
  Kuva palaneesta valaisimesta.

  Les mer
 • 10.06.2019 Suurpalolta vältyttiin Jalasjärvellä
  Elotecin palovaroitinjärjestelmä teki palohälytyksen kun lypsylinjaston pesuri syttyi tuleen navetan maitohuoneessa. Les mer
 • 24.05.2018 Elotec palovaroitinjärjestelmän ja Salaman-nopea toiminta pelastivat satapäisen lypsykarjan
  Lue lisää Lähitapiolan kotisivuilta

  https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/uutinen/1509552540114

  Les mer
 • 05.02.2013 Vasikat saivat tulen irti Hyryojalla
  Vasikoiden nupoutuksen yhteydessä nupoutusrauta oli ripustettu karsinan seinälle jonka jälkeen poistuttu paikalta.  Vasikat pudottivat vielä kuumana olleen nupoutusraudan karsinan kuivikkeiden sekaan. Tilan isäntä sai palohälytyksen puhelimeen ja huomasi navettaan kiirehdittyään että tuli oli irti. Aspectin varhaisen palohälytyksen ansiosta hän sai alkavan tulipalon pian sammutettua vesiletkun avulla.nupoutusrauta Les mer
 • 05.02.2013 Suurpalo vältetty Kiuruvedellä 29.1.2013
  Elotecin palovaroitinjärjestelmä herätti isännän neljän aikaan aamulla.
  Hän näki palovaroitinkeskukselta että hälytys tuli navetan vanhalta puolelta. Vanhan puolen yhteydessä olevan lämpökeskuksen kattilasta oli lähtenyt takapalo hakevarastoon, ja näytteenottoilmaisin havaitsi navettaan levinneen savun. Isäntä sai palon sammutettua muutamalla vesisangollisella, ja palovaroitinjärjestelmän varhaisen hälytyksen ansiosta selvittiin pelkällä säikähdyksellä.
  Les mer
 • 08.01.2013 Elotecin palovaroitin esti miljoonavahingot - LähiTapiolan turvallisuuspalkinto Mattilan tilalle Nurmoon
  Maatilalle hankittu palovaroitinjärjestelmä esti miljoonavahinkojen syntymisen helmikuussa Jussi Mattilan maitotilalla Seinäjoen Nurmossa. Alkavasta tulipalosta kännykkään tullut hälytys herätti isäntäväen ajoissa. Palopaikalla tehty alkusammutus esti palon leviämisen lämpökeskuksesta navetan puolelle, ja palokunta ehti Peräseinäjoelta paikalle 10 minuutissa hoitamaan loppusammutuksen. Oikeaoppisen toiminnan ja hälytysjärjestelmän ansiosta tilan lähes 100 lehmää ja tuotantorakennukset säästyivät.

  Lisää asiasta täältä: http://www.tapiola.fi/www/Tapiola_ryhma/Lehdistopalvelut/Uutiset/Palovaroitin+esti+miljoonavahingot.htm
  Les mer
 • 14.05.2012 Elotec palovaroitinjärjestelmä päivän pelastajana Tingvollissa
  Les mer