Kerros- ja rivitalojen palovaroitin-/ilmoitinjärjestelmä

Usean asunnon rakennuksissa, turvallisuus saavutetaan parhaiten asentamalla keskitetty palovaroitin- tai ilmoitinjärjestelmä, joka suojaa kaikki asunnot ja alueet, ja joka hälyttää kaikille rakennuksessa asuville kun tulipalo syttyy.

Haasteet

Erheelliset hälytykset vastaavassa järjestelmässä, johtavat siihen että kaikki rakennuksen asukkaat häiriintyvät turhaan. Tämä on tietenkin epämiellyttävää, ja voi uhata paloilmoitinjärjestelmän uskottavuutta. Jos järjestelmä on liitetty hätäkeskukseen, voi pelastuslaitos laskuttaa asuntoyhtiötä turhasta vierailusta.

Elotecin ratkaisu

elotecniq_front_250

Asuntokohtainen ennakkovaroitus mahdollisuudella erheellisen hälytyksen kuittaukseen, estää sen että käry ruoanvalmistuksesta aiheuttaisi täyden palohälytyksen, sisältäen evakuoinnin ja pelastuslaitoksen käynnin.

Yksi painallus asunnon Elotecniq-laitteella estää itse aiheutetut hälytykset, ja antaa asukkaalle mahdollisuuden tuulettaa asunto. Jos savua havaitaan vielä tuuletusajan päädyttyä, alkaa paikallinen ennakkovaroitus uudelleen.

Että hälytys todellisen palon sattuessa saadaan varmistettua muille rakennuksessa asuville, voidaan ennakkovaroitus kuitata vain kolme kertaa peräkkäin, ja hälytyksiä voidaan kuitata ainoastaan omassa asunnossa.

Toiminto voidaan toimittaa sekä langallisiin että langattomiin järjestelmiin.