header_gartneri_01

Palovaroitin kasvishuoneisiin

Palovaara

Kasvihuoneet ovat alttiita tulipaloille, muovien ja poltettavien säilytyslaatikoiden, ja eristeiden suuren käytön vuoksi. Kasvihuoneisiin asennetaan myös paljon sähköistyksiä kuten automaatiikkaa ja valaistuksia – jotka myös tuottavat tarpeellista lämpöä.

Automaattiset kuljetusjärjestelmät ja ilmanvaihto jakavat palokaasut ja palavaa materiaalia viereisiin rakennuksiin, ja tämän vuoksi varhainen hälytys on olennaista.

Haastava ilmaisu

Elotec on nähnyt haasteet kasvishuoneiden savunilmaisussa jossa pöly, siitepöly ja korkea ilmankosteus voivat vaikuttaa laitteisiin joita ei ole kehitetty kyseisiin olosuhteisiin. Rajoitettu savun leviäminen voi myös olla haaste, sillä varjoverho voi estää savun pääsemisen katon harjaan, jossa pisteilmaisimet normaalisti ovat asennetuina.

Elotecin ratkaisu

ae2010_front_250Aspect huomioi kaikki yllämainitut haasteet, ja antaa luotettavimman paloilmaisun näissä rakennuksissa.

Näytteenottoputkistot jossa on tarkkaan sijoitetut näytteenottopisteet mahdollistavat ilmaisun sekä varjoverhon ylä- ja alapuolella, mikä olisi hyvin epäkäytännöllistä tavallisilla pisteilmaisimilla.

Näytteenottoilmaisin on kehitetty niin että pöly ja kosteus eivät pysty vaikuttamaan ilmaisuun, ja siksi se on erinomaisen vakaa kovissa olosuhteissa. Korkea herkkyys mahdollisimman varhaisen hälytyksen vuoksi voidaan ylläpitää ilman vääriä hälytyksiä.