header_kylling_01

Palovaroitin siipikarjatilassa

Siipikarjatilojen tulipalot saavat usein paljon negatiivista huomiota mediassa, koska tulipalossa kuolleiden eläimien määrät ovat usein kymmeniä tuhansia.

Palovaara

Tulipalon vaara on siipikarjatiloissa suuri, koska niissä on usein paljon pölyä, ja tiheiden pesuvälien takia vesi saattaa tunkeutua ja kertyä sähkölaitteisiin.

Varhainen savunilmaisu on tärkeä tällaisissa rakennuksissa, kun eläimet eivät siedä paljoa savua tai palokaasuja, ja koska iso määrä leijuvaa pölyä voi tehdä tulipalosta räjähdysmäisen.

Soveltaminen

ae2010_front_250 Kaikkien laitteiden asennuksessa – palovaroitinjärjestelmät mukaanlukien – on ympäristön lisäksi myös tartunta ja bakteeri-riskit otettava huomioon. Kaikki Elotecin laitteet, näytteenottoputkista vilkkuvaloihin – on muotoiltu huomioiden kaikki nämä momentit.

Laitteiston puhdistaminen on helppoa, ja olemme kehittäneet automaattisen puhdistusjärjestelmän jota suuret tuottajat arvostavat paljon. Manuaalinen järjestelmän puhdistus kestää noin 10 minuuttia jokaista 2000m² kohti.

Olemme huomioineet että tuottajilla on eri mielipiteitä ilmankosteudesta ja puhdistustarpeesta, ja tämä aiheuttaa suuria eroja pölymäärässä sekä ilmankosteudessa eläintilassa. Elotecin järjestelmä toimi yhtä hyvin vaikka näitä menetelmiä muutettaisiin.